Terapevtski Center Terapos

Vaje blog

Ta blog vsebuje postopke različnih vaj in njihove učinke. Vaje se izvaja na lastno odgovornost. radi vidimo, da vam kakovosten terapevt poda vaje in vam svetuje kako, da jih izvajate za vaše specifične težave.

Pika Miškulin - Kineziologinja

Je poštena in sposobna kineziologinja, ki uvidevno dela z različnimi skupinami in individualnimi unikatnimi primeri.

Lahko vas pravilno usmeri na vaši poti izboljšave funkcionalnosti telesa ali nižanju telesne teže.

Če iščete kineziologa ali trenerja, pristno svetujem njo.
Za razliko od mnogih, uvidevno prilagaja vaje na način, da so zdrave za sklepe. To drastično zmanjša potencial poškodb in izboljša doseganje rezultatov.

Kliknite jo na IstaGram-u.

Razteg desne upogibovalke kolka

1. Izpadni korak z levo nogo naprej.

2. Desno koleno na mehko površino pri tleh.

3. Desno roko na stol.

4. Levo roko na trebuh in stisnite trebuh noter.

5. Desni kolk naprej in dol.

Razteg se mora čutiti čim viške ob stegnenici.

Ne sme se čutiti stisnjenih tkiv v ledvenem predelu.

Dekompresija v kolenu

Elastiko se pripne na gleženj in nosilec v višini 2 metra. Ležite na hrbtu in imate močen vlek noge skozi elastiko do nosilca. intervalno se rahlo upogiba koleno in sprošča mišice noge. S tem se izvaja eno vrsto dekompresije. Če imate čas, vam boste imeli boljše rezultate, če vam terapevt izvaja dekompresijo kolena ob analizi in razumevanju vaše težave. Je bolj varno in bolj učinkovito. Terapevt lahko tudi pred dekompresijo rahlja in daljša mišice, jih obravnava na različne načine s pripomočki ali masažnimi prijemi. Po dekompresiji lahko izvaja tudi gnetenje in tresenje mišic okoli kolena. Če imate težave s koleni, vam bodo kolena hvaležna, da ste jih prinesli na strokovno obravnavo.

Bolečine - lateralna stran pogačice se drgne ob hrustanec

Med nogami primete s koleni takšno napihnjeno žogo, da imate v mirovanju noge malo čez širino ramen. S koleni se stiska žogo skupaj sočasno ko se dela sledeče vaje. Počep, hojo po stopnicah, hojo po stopnicah z bolj iztegnjenimi koleni in hojo po stopnicah z bolj skrčenimi koleni. To oblikuje močnejše mišice, ki vodijo pogačico po želeni ravnini v kolenu.

Bolečine med izvedbo vaj ne sme biti. Bolečine na katero ste navajeni mora biti vse manj in manj. Če čutite bolečine se prosim posvetujte v živo s terapevtom.

Zakaj izbrati Terapos? - Časovna prilagodljivost - Osebni pristop - Najvišja kakovost - Uspešno sodelovanje

Želite izvedeti več?
Pokličite nas za brezplačno svetovanje