Terapevtski Center Terapos

Masaže Blog

Ta blog vsebuje postopke različnih masaž in njihove učinke.

Kako poteka klasična masaža?

Stranka se oglasi na terminu. Maser ali maserka sprejme stranko in ji pove kako v osnovi poteka masaža. In omeni tudi, da če si želi, se lahko masažo prilagodi (npr. se ne masira nog, se masira hlani skupaj s prsti, se masira obraz in podobno). Ob soglasju kakšno masažo si stranka želi in da bo masaža tako izvedena, se stranka v garderobi sleče do spodnjega perila, se zavije v brisačo in se vleže na masažno mizo.

Nato je masaža opravljena kakovostno in strokovno. Če ima stranka željo po pogovoru, med masažo lahko poteka pogovor v smeri, ki je spoštljiv do maserja, maserke. Ob koncu masaže se maser stranki zahvali za njen čas in stranka za maserjevo delo. Maser si higiensko umije roke ter pospravlja in pripravlja prostor za naslednjo stranko, ko se stranka nazaj oblači v garderobi. Ko se stranka vrne, jo maser vodi skozi nekaj uporabnih stavkov in nasvetov. Nato se masažo tudi poračuna. Stranka se lahko po masaži naroči a naslednji termin. Lahko tudi pokliče kasneje ali naslednji dan, da se dogovori za prost termin. Z naročanjem se nikakor ne mudi. Lepo se odslovita in obnovljena stranka prijetno zapusti prostor.

Kako poteka športna masaža?

Stranka se oglasi na terminu. Maser sprejme stranko. Stranka omeni s kakšnimi športi se ukvarja in svoje mnenje o tem katere mišice si želi, da se največ obravnavajo. Maser pove stranki svoje izkušnje z delom s športniki v enakih športih in lahko tudi sugestira nekoliko drugačno obravnavo, če presodi, da bi lahko bila nekoliko drugačna masaža bolj uporabna za športnika. Maser in športnik se dogovorita za športno masažo ter je takšna mmasaža izvedena močno in uvidevno. Med športno masažo se lahko tudi uporablja prijeme masaže globokih tkiv, ventuze, aparate in pripomočke. Če je obravnava premočna za neprijetna za stranko, stranka pove in se prijeme prilagodi. Ko se obravnava noge, se po potrebu obravnava tudi peroneuse, ITB tkiva in adduktorje. To so tkiva, ki večina maserjev ne obravnava, ker jih ji težko obravnavati. Prav tako se vratne skelene, ledvene kvadratne in globja tkiva okoli lopatice velikokrat zanemarijo. Kar se tiče upogibovalke kolka (iliopsoas), ne verjeti, da maserji lahko obravnavajo ta tkiva. ta tkiva se lahko le daljša skozi dekompresijo v kolku in nahrani z vajami. Ob koncu obravnave se šprtnik in maser lahko malo pogovorita in se maser pripravi za naslednjega špportnika.

Zakaj izbrati Terapos? - Časovna prilagodljivost - Osebni pristop - Najvišja kakovost - Uspešno sodelovanje

Želite izvedeti več?
Pokličite nas za brezplačno svetovanje